یکی از آیین های نوروزی مردم رامیان سمنو پزان است که قبل فرارسیدن سال نو اقدام به پخت آن می کنند.
به گزارش گل رامیان، یکی از آیین های نوروزی مردم رامیان پخت سمنو است که قبل فرارسیدن سال نو اقدام به پخت آن می کنند.
سمنو از گندم تهیه می شود و در نظر ایرانیان غذایی ارزشمند و متبرک است و از دیرباز در شهرها و روستاهای شهرستان رامیان آیین حلیم پزان برگزار می شود.
بعد از خیساندن هفت روزه گندم به جوانه گندم تبدیل میشود و سپس با ظرف مخصوص این کار، جوانه های گندم را میکوبند و عصاره آن را می گیرند.
عصاره جوانه گندم را با آرد مخلوط می کنند و بر روی آتش گذاشته و مرتب هم می زنند و معمولا 14 تا 16 ساعت طول میکشد تا به عمل بیاید.
در این آیین به نیت حوائج هر کسی در شروع پخت سمنو و هنگام اذان مغرب و بعد از اتمام پخت در کنار دیگ شمع روشن می کند.
تصاویر ارسالی از رضا رجبلو
انتهای پیام/